torsdag 30. oktober 2008

Viktigere enn jeg hadde tr(OD)d!


På torsdag forrige uke deltok de som ville på Operasjon Dagsverk. Vi fikk fri fra skolen for å samle inn penger til et prosjekt kalt Shonglap, der jenter i Bangladesh kan få utdanning og sjansen til et bedre liv. Ungdommen der nede har en helt annen hverdag enn oss. Mens vi kan gå på skole, faktisk nesten blir TVUGET på skolen fra vi er barn, har ikke ungdommene i Bangladesh den goden. Jentene i landet må være hjemme og stelle med barn og hus, mens her i Norge blir vi dritsure hvis vi må være med til bestemor en fredag, eller kanskje vi må rydde rommet til og med!? Det vil jeg kalle et paradoks!
Utdanning er viktig for alle barn og ungdommer, men i et land som Bangladesh er det kanskje enda litt viktigere. Barna her får rett og slett ingen sjanse til å bli det de vil! Hvis vi ikke hjelper dem, vil ikke ungdommene få leve ut drømmene sine. Det skal jo så lite til for å gjøre en forskjell!
Jeg tror OD er veldig viktig, fordi den tar sikte på å hjelpe barn i Bangladesh med å oppnå noe mer i livet! En god utdanning kan være nøkkelen til forandring i hele landet, derfor er det viktig at vi bortskjemte nordmenn gir en dag til noen som trenger det. Det må vel gjøre oss noe godt også, det å vite at våre penger hjelper noen med å oppnå det de drømmer om?
Så kom dere ut og gjør en innsats. Det hjelper! :)
(Bildet er hentet fra www.od.no)
- Even

Ingen kommentarer: